Головна
Реєстрація
Вхід
Четвер
18.04.2024
07:29
| RSS
Студентське наукове товариство Інституту філософської освіти і науки


  • Головна сторінка
  • Інформація про сайт
  • Каталог файлів
  • Каталог статей
  • Форум
  • Фотоальбоми
  • Гостьова книга
  • Зворотній зв'язок
  • ПРОЕКТ ПГК
  • Дошка оголошень
  •  
    
    Наша електронна скринька NTSA_IFON@NPU.EDU.UA
      
    Головна » 2009 » Грудень » 20 » Всеукраїнський конкурс есеїв
    14:49
    Всеукраїнський конкурс есеїв

    Конкурс есе
    «Українці: великі, відомі й невідомі»

    Інформаційний сайт „Publicity” www.publicity.kiev.ua 
    оголошує конкурс для студентів
    на краще есе про визначних особистостей української історії


    Мета конкурсу
    Акцентувати увагу студентської молоді на здобутки та досягнення видатних українців, що сприяє усвідомленню власної історії та відновленню історичної пам’яті українців. Сприяти більшій поінформованості відносно того, які діячі (як загальновідомі, так і маловідомі) та яким чином впливали на хід історії держави, яким є їх внесок у науку, культуру, суспільно-політичний та економічний розвиток України. Підтримати та заохотити талановитих студентів.
    Ми прагнемо, щоб учасники конкурсу звернули увагу на цікаві, а можливо й маловідомі факти з життя видатних українців, на їх внесок в українську, європейську та світову науку, культуру, освіту, громадську діяльність.

    1.Умови, учасники, терміни конкурсу

    До участі в конкурсі запрошуються студенти* (особи що є студентами на час прийому конкурсних робіт) будь-яких вищих навчальних закладів України, що бажають презентувати загалу визначну постать України власними силами.

    Один учасник може надати організаторам конкурсу декілька власних конкурсних робіт, що стосуються різних постатей. Одна робота може бути представлена декількома авторами (не більше двох).

    Термін подачі матеріалів: роботи приймаються з 1 листопада 2009 року до 1 березня 2010 року.


    2. Загальні вимоги до конкурсних матеріалів

    1. До участі в конкурсі приймаються оригінальні (авторські) матеріали, які до цього ніде не друкувалися.
    2. Приймаються роботи українською або російською мовами. Текст має бути максимально грамотним.
    3. Есе може бути присвячене добре відомій широкому загалові особистості. У цьому випадку рекомендується зосередитись на певному цікавому або невідомому епізоді життя та творчості цієї людини.
    4. Есе також може бути присвячене маловідомій широкому загалові особистості. У цьому випадку доцільно розповісти про загальні факти біографії та творчість.
    5. Особистості, яким присвячено роботи, можуть належати до будь-якої історичної епохи – від часів Київської Русі і до XX століття, окрім наших сучасників.
    6. Героями конкурсних робіт можуть бути як етнічні українці, так і представники будь-яких інших національностей, котрі жили й працювали в Україні. Також героями робіт можуть бути етнічні українці, що проживали за межами України, і зробили внесок у європейську чи світову науку, культуру, освіту, суспільно-політичний розвиток, тощо.
    7. Окреме есе може бути присвячене лише одній постаті.
    8. Конкурсний матеріал має складатися з двох частин.
    • Перша частина (художньо-літературна замальовка) має бути написана художнім стилем, може містити авторську інтерпретацію якогось епізоду з життя видатної особистості чи рефлексію з приводу її ролі в історії, тощо.
    • Друга частина (документально-біографічна) має містити огляд основних документальних відомостей про життя й діяльність особистості, її основні досягнення та здобутки, тощо. Біографічні дані також бажано викласти творчо, із застосування власного авторського стилю.
    Приклади готових матеріалів – представлено на сайті організатора конкурсу у розділі „Наше”/Українці в.в.н:
    http://publicity.kiev.ua/catalog/Nashe/Agapit.html
    http://publicity.kiev.ua/catalog/Nashe/Bogdan_Igor_Antonich.html
    9. Матеріал обов’язково має супроводжуватися ілюстраціями (фотографіями, малюнками, схемами і т.п.), які допомагають краще передати зміст повідомлення (у кількості від 1 до 5). Ілюстрація має бути підписано відповідно до її змісту (що чи кого на ній зображено).
    10. В роботах, присвячених загальновідомим постатям української історії, необхідно звертати більше уваги на маловідомі, цікаві, рідко згадувані факти життя видатної людини, намагатися по-новому поглянути на всім відому особистість.
    11. Увага! Організатори конкурсу висловлюють прохання не присвячувати конкурсні роботи сучасникам, про діяльність яких щодня можна почути із засобів масової інформації. Конкурс спрямовано на висвітлення життя та діяльності видатних особистостей історичного минулого України.


    3. Порядок оформлення і подачі конкурсних робіт


    1. Матеріали на конкурс подаються в електронному вигляді (документ Word). Назва файлу має містити прізвище автора та прізвище видатної особистості, якій присвячено роботу.
    2. Обсяг матеріалу:
    - першої частини ( художньо-літературна замальовка )– ½ А4, другої частини (документально-біографічна частина) – до 2 А4 (міжрядковий інтервал - 1,5, шрифт - Times New Roman 12-го розміру).
    3. У кінці статті обов’язково потрібно вказати джерела, які було використано при підготовці статті (книги, довідники, Інтернет-ресурси), відповідно оформлені і подані в алфавітному порядку (спершу друковані, потім електронні)
    4. Ілюстрації подаються у форматі jpg, розмір файла від 100 кВ до 500 кВ (назва файлу – назва ілюстрації). Загальна кількість ілюстрацій – до 5 зображень. Це можуть бути: портретні зображення героя роботи у різні роки життя, зображення його творів, фото визначних місць, пов’язаних із героєм, тощо.
    5. Додатково до конкурсного матеріалу, у окремому файлі Word також потрібно зазначити такі дані про конкурсанта (автора есе): 
    1) прізвище, ім’я, по батькові;
    2) назва навчального закладу, факультету/інституту, спеціалізація, курс навчання;
    3) контактна інформація: e-mail, мобільний телефон.
    6. Належним чином оформлені роботи потрібно надсилани на електронні адреси редакції сайту: edit@publicity.kiev.ua або news@publicity.kiev.ua з темою „На конкурс Українці в.в.н.”


    4. Визначення переможців

    Для відбору кращих робіт та визначення переможців конкурсу буде сформовано журі у складі організаторів та партнерів конкурсу, а також експертів.
    Результати конкурсу будуть оголошені на початку березня 2010 року та опубліковані на сайті http://publicity.kiev.ua , а також на ресурсах інформаційних партнерів конкурсу.
    Переможці будуть нагороджені корисними призами. Про дату нагородження буде оголошено окремо.
    Кращі роботи будуть опубліковані на інформаційному сайті „Publicity” http://publicity.kiev.ua із зазначенням автора матеріалу.




    Інші умови
    Роботи, надіслані на конкурс, не рецензуються та не повертаються.
    Роботи, що не відповідають тематиці та умовам конкурсу, вимогам до оформлення, подані не у встановленому порядку, або такі, що не відповідають рівню конкурсу – не розглядаються.
    Право визначення переможців є виключно компетенцією журі.
    Наданням своєї роботи на конкурс, автор підтверджує повну згоду із умовами конкурсу, а також згоду на публікацію свого твору (конкурсної роботи) без будь-яких претензій у майбутньому щодо авторського права, та використання організаторами конкурсу даних про автора у рекламно-інформаційних цілях (анонси, релізи, статті, тощо).


    З поточною інформацією про хід конкурсу можна буде ознайомитися на сайті http://publicity.kiev.ua

    Додаткова інформація за телефонами: +38 (044) 244 94 24, 244 95 75


    Джерело http://publicity.kiev.ua/catalog/Nashe/Umovi_konkursu_Ukrayintsi_v_v_n_.html

    Переглядів: 734 | Додав: San-Antonio | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]

    Форма входу

    Календар
    «  Грудень 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031

    Друзі сайту

    Copyright MyCorp © 2024
    Сайт управляється системою uCoz